Maatschappelijk Werk

Maatschappelijke Dienstverlening
Soms komt u er even niet meer uit. De problemen op het werk, in uw relatie of met de opvoeding van uw kinderen worden u teveel. U wilt hulp en er graag met anderen over praten maar weet niet met wie? Dan kan het Algemeen Maatschappelijk Werk helpen.

Wat kunnen wij voor u doen?

Bij Stimenz vindt u mensen die u bij uw problemen kunnen helpen. Daarvoor zijn ze opgeleid. 
Ze luisteren naar u, geven u advies, bemiddelen, leggen contacten met andere betrokkenen. De gesprekken vinden meestal plaats op ons kantoor, maar als dat nodig is maakt de maatschappelijk werker een afspraak bij u thuis. 

De gesprekken kunnen alleen met uzelf plaatsvinden, maar samen met uw partner, met uw gezin of in een groep kan ook.

Met welke problemen kunt u terecht?
De maatschappelijk werker kan u helpen met verschillende problemen. De problemen kunnen liggen op het gebied van relaties, eenzaamheid, verlies, opvoeding, gezin, echtscheiding, ziekte, werken of wonen.

Gespreksgroepen en cursussen
Met lotgenoten praten over uw problemen kan u de opluchting geven dat u niet de enige bent die ergens mee zit. Verder kunt u van elkaar leren en elkaar steunen. Speciaal voor groepen mensen die een zelfde soort probleem hebben, organiseren wij diverse gespreksgroepen en cursussen. Onder andere over: assertiviteit, groep 'regie over je leven' en sociale vaardigheden (voor kinderen in groep 3 t/m 5 en groep 6 t/m 8).

Hoe vraagt u hulp?
U kunt zichzelf aanmelden voor het algemeen maatschappelijk werk door telefonisch contact op te nemen. Onze locatie in Barneveld (Bouwheerstraat 50-52) kunt u dagelijks bereiken via 088 784 64 64 en er is inloopspreekuur op maandag, woensdag en vrijdag tussen 8.30 uur en 9.30 uur.

Onze hulpverlening is kosteloos.
U hebt geen verwijsbrief van de arts nodig.
Voor groepswerk en cursussen vragen wij soms een vergoeding in de materiaalkosten.

Meer informatie
Wilt u meer informatie? Op onze website www.stimenz.nl kunt u meer lezen over onze overige activiteiten.